چاپ        ارسال به دوست

اطلاعیه

بیماری تب شالیزار، علایم و راه های پیشگیری از آن

 

تب شالیزار(لپتوسپیروز)

تب شالیزار یک بیماری تب دار عفونی می باشد که همه ساله با شروع فصل بهار و شروع کار کشاورزی به ویژه ایام برداشت محصول در استانهای شمالی کشوراین بیماری خصوصا در بین کشاورزان شیوع بیشتری دارد. عامل این بیماری یک باکتری اسپیروکت بنام لپتوسپیرا می باشد. اسامی دیگر این بیماری تب گل و لای تب ماهیگیران و تب هفت روزه است.

نکات قابل توجه:

·        این بیماری بین انسان و حیوان مشترک است

·         اگر به موقع تشخیص داده شود بخوبی درمان می شود

·        این بیماری در آبهای راکد  و یا مناطق باتلاقی که محل تجمع و عبور حیوانات اهلی و وحشی و جوندگان بوده و امکان آلودگی به ادار حیوان را دارد بیشتر دیده می شود.

·        خوشبختانه انتقال بیماری از انسان به انسان نادر است

·        راه انتقال بیماری به انسان:

1-خوردن و آشامیدن آب و مواد غذایی آلوده

2- خراش و زخمهای پوست و تماس مستقیم باکتری با آن

3-از راه تماس با چشم

4-آلوده شدن مخاط تنفسی دهان و بینی

·        علائم بیماری در انسان: سرفه خشک، تب، سردرد، درد عضلانی، تهوع و استفراغ و لرز.

علائم بیماری ممکن است 7-14 روز پس از آلوده شدن شروع شود

معمولا ۹۰٪ موارد با علامت خفیف بروز می کند شامل سر درد -تب -لرز -درد عضلات و استخوان. همچنین بروز درد چشم همراه با قرمزی ملتحمه از روز سوم ، مشخصه بیماری است. ضمناً می تواند اسهال (از روز 4-7 بیماری) و استفراغ و بروز قرمزی (راش )هایی در سطح پوست بروز کند.

در مراحل پیشرفته  بیماری احتمال نارسایی کبد(زردی) وکلیه و مننژیت وجود دارد که می تواند باعث مرگ در فرد بیمار شود

·        درمان:

در صورت مراجعه به موقع ودرمان با آنتی بیوتیک مناسب توسط پزشک بیماری بر طرف خواهد شد

·        پیشگیری از بیماری:

جلوگیری از ایجاد فاضلاب در محل زندگی دامها و خشک نمودن آنها از مهمترین راههای جلوگیری از بیماری لپتوسپیروز و انتشار آن است. همچنین باید از چرای دام ها در مراتع باتلاقی که با ادرار دام های بیمار یا جوندگان آلوده شده است جلوگیری شود . ضمناً از تماس جوندگان با منابع غذائی و انبار های علوفه و آلودگی مواد غذایی با ادرار و مواد دفعی آنها پیشگیری گردد. باید دام های تلف شده و جفت و جنین دام های بیمار به خوبی دفن شده و یا از بین برده شوند تا باعث آلودگی محیط و منابع غذایی و آب نشوند.

رعایت بهداشت فردی و شستن مرتب دستها ، پرهیز از آشامیدن آب های آلوده، جلوگیری از تماس مستقیم خراش و زخمهای پوستی با آبهای آلوده از دیگر راههای پیشگیری می باشد.

 

مرکز بهداشت و درمان دانشگاه

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA                         


٠٨:٣١ - 1399/02/27    /    شماره : ٢٥٥٩٤    /    تعداد نمایش : ١٩



خروج